donderdag 11 december 2008

15 december demo Gent in solidariteit met de Griekse opstand

Op maandag 15 december om 20u wordt
er op de Kouter verzameld door een aantal klein-linkse groeperingen voor hun betoging voor "behoud van jobs en meer koopkracht". Een
discours dat niet het onze is. Maar er was reeds eerder een plan om er
een eigen "antikapitalistisch blok" aan toe te voegen. Na de trieste
dood van de Griek Alexander-Andreas is de ambitie evenwel een stuk
grootser geworden. Het plan is nu immers om zo breed mogelijk te
mobiliseren (zie ook indymedia ovl voor meer info) voor een groot
antikapitalistisch blok, opgedragen aan de Griekse overledene en in
solidariteit met de Griekse strijd tegen sociale onrechtvaardigheid en staatsrepressie...

Het Anarchistisch Kollektief zal ook aanwezig zijn op de betoging.
Wij roepen hierbij iedereen op om af te zakken naar de kouter ,15 december om 20u

Verslag: Repressie na solidariteitsactie voor het Griekse consulaat in Brussel (10 dec)
De staat probeert haar repressie wederom te verbergen. Na afloop van de demonstratie, die vreedzaam verliep (met een toevallig verbranden van een aanwezige Griekse vlag), besloten een groep van ongeveer 10 betogers om samen richting de metro te vertrekken. De demonstratie was immers afgesloten en iedereen keerde terug naar huis.

Halverwege de metro echter, klonk van achter in de groep "Politie! Lopen!" waarop onmiddellijk een hoger tempo werd ingezet. Achtervolgd door de Brusselse relpolitie, die hadden gewacht tot wij uit het beeld waren van zowel de media als de vele Griekse betogers. Jammer genoeg leidde de laffe aanval van de politie toch nog tot de arrestatie van 9 personen. Identificatie en een foto volgde, waarop iedereen onmiddellijk weer werd vrijgelaten.

Zonder aanleiding en met intimidatie en registratie ,van degene die opkomen voor hun medemens, heeft de Brusselse politie weer een mooi staaltje van repressie getoond.

Een actie tegen politiegeweld, afgesloten met politiegeweld en onderdrukking. De ontzegging van ons recht om ons te uiten.


Ondertussen in Griekenland (11 december 2008)

WOENSDAG 10/12: BERICHT AAN DE COMMUNICATIEMEDIA IN GRIEKENLAND DOOR JONGEREN-VRIENDEN VAN DE VERMOORDE ALEXANDROS.

WIJ WILLEN EEN BETERE WERELD. HELP ONS.
WIJ ZIJN GEEN TERRORISTEN, “GEMASKERDEN”, “GNOSTOI-AGNOSTOI”*
WIJ ZIJN JULLIE KINDEREN.
ZIJ ZIJN DE “OI GNOSTOI-AGNOSTOI”…
WIJ DROMEN – VERMOORD ONZE DROMEN NIET.
WIJ ZETTEN DOOR – HOU ONS NIET TEGEN.
DENK ERAAN: EENS WAREN JULLIE OOK JONG.
VANDAAG ZITTEN JULLIE HET GELD ACHTERNA, JULLIE INTERESSEREN JULLIE ALLEEN VOOR “DE ETALAGE”,
JULLIE ZIJN DIK GEWORDEN, JULLIE ZIJN KAAL GEWORDEN, JULLIE HEBBEN VERGETEN.
WIJ HOOPTEN DAT JULLIE ONS ZOUDEN STEUNEN, WIJ HOOPTEN DAT JULLIE IN ONS ZOUDEN GEÎNTERESSEERD ZIJN, DAT JULLIE ONS VOOR ÉÉN KEER TROTS ZOUDEN DOEN VOELEN. TEVERGEEFS.
JULLIE LEVEN IN LEUGENS, JULLIE HEBBEN HET HOOFD LATEN ZAKKEN, JULLIE HEBBEN JULLIE BROEK LATEN ZAKKEN EN WACHTEN ENKEL NOG OP DE DAG DAT JULLIE STERVEN.
JULLIE HEBBEN GEEN VERBEELDING, JULLIE HOUDEN NIET VAN ELKAAR, JULLIE CREËREN NIET.
JULLIE KOPEN EN VERKOPEN.
MATERIËLE GOEDEREN OVERAL. LIEFDE NERGENS. WAARHEID NERGENS.
WAAR ZIJN DE OUDERS?
WAAR ZIJN DE ARTIESTEN?
WAAROM KOMEN ZE NIET OP STRAAT?
HELP ONS, JULLIE KINDEREN
PS: GOOI NIET NOG MEER TRAANGAS OP ONS. WIJ HUILEN WEL VOOR ONZE EIGEN REKENING.

*”OI GNOSTOI AGNOSTOI” IS EEN UITDRUKKING DIE DE GRIEKSE MAATSCHAPPIJ EN IN DE EERSTE PLAATS DE MEDIA HEBBEN GEVONDEN OM DE JONGEREN TE BENOEMEN DIE RELLEN IN DE STEDEN. DE LETTERLIJKE VERTALING IS “DE BEKENDEN-ONBEKENDEN” EN MEN NOEMT HEN ZO OMDAT ZE GEMASKERD ZIJN EN OMDAT ER GERUCHTEN ZIJN DAT ER TUSSEN HEN OOK POLITIEAGENTEN ZIJN DIE PROVOCEREN (DOOR BIJVOORBEELD DE RAMEN VAN KLEINE WINKELS EN ZO IN TE SLAAN).

UPDATE 11/12, 8u08 Het stadshuis van de buitenwijk Agios Dimitrios in Athena is nu bezet door anarchisten. Gedurende de nacht waren er hevige botsingen tussen de politie en anarchisten aan de Polytechnische universiteit, één kameraad werd gewond. De bezetting gaat door.


13u22 Het politiekantoor van Korydallos in Athena werd aangevallen met molotov cocktails en stenen. 700 studenten blijven in een straat die naar de locale gevangenis voert. Er waren gevechten aan minstens nog zes andere politiekantoren in de hoofdstad.
De mainstream media reporteert dat op dit moment 10 hoofdwegen in Athene geblokkeerd zijn door hoge schoolstudenten. Het een na het andere bericht komt binnen van universiteitsdepartementen die bezet worden door studenten.

14u18: Mainstream media bericht dat 25 politiekantoren over heel Athene worden aangevallen, met hevige gevechten aan sommige. Nieuwe betogingen worden aangekondigd voor deze avond in Athene, Thessaloniki, Patras en vele andere steden.

Berichten op indymedia deze morgen beweren dat de MOORDENAAR van Alexandros lid was van de NAZI groep “Gouden Morgen” eind jaren ’80 /begin jaren ’90 en dat hij er nog altijd banden mee heeft, en dat zijn familie actief was in de met de nazi’s collaborerende strijdkrachten.

Een jongen van hun ouderdom werd vermoord. Zij gingen de straat op en kregen traangas over hen, werden gewelddadig gearresteerd, werden beschoten. Nu, uur na uur, dag na dag, worden de leerlingen en studenten militanter en vastberadener. Tot zover hebben zij meer dan zes politiekantoren in Athene aangevallen. Gisteren, in de buitenwijk Petroupoli, vielen een honderdtal van hen het locale politiekantoor aan, beschadigden het met stenen en stokken. Enkele banken op dezelfde straat werden ook aangevallen. Tegen gisterenavond waren al op z’n minst honderd scholen bezet door hun studenten in heel het land. Men verwacht dat dit aantal vandaag nog sterk zal stijgen, wanneer de meeste van de studenten voor het eerst na de dood van Alexandros terug keren naar hun scholen. Of zij ervoor kiezen dit te doen of niet, kan de toekomst van deze revolte bepalen. Het ziet er gelukkig niet naar uit dat zij de intentie hebben terug te keren naar de normaliteit: vandaag, 11 december, plannen de studenten gedecentraliseerde wegblokkades over heel Athene. Voor morgen, vrijdag, wordt door universiteitsstudenten in Athene en Thessaloniki opgeroepen tot betogingen. Ook wordt verwacht dat vele universiteiten vandaag en morgen zullen bezet worden. De anarchisten die de Economische Universiteit bezetten, hebben besloten naar de studenten te gaan; kranten, posters en pamfletten worden op dit moment gedrukt, en zullen verdeeld worden in scholen in heel de stad. De toekomst van onze strijd lijkt op hen te rusten en ik denk dat we in goede handen zijn.

Geen opmerkingen: