donderdag 27 november 2008

Heksennacht 2008. (internationale dag tegen geweld op vrouwen) A.K. mee op straat !!!!


25 november 2008: De Feministische Actie Bende (FAB) organiseerde op 25/11 (= Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen) een straattheater- axie in Gent. Oorspronkelijk was het niet de bedoeling dat er erg veel volk op af ging komen, maar toen de stoet wilde vertrekken waren er toch zo'n 60 à 70-tal mensen komen opdagen. Ook het A.K. kon zich niet onbetuigd laten en kwam met een delegatie afgezakt naar de heksennacht.

Onderweg deden in bruidsjurk verklede heksen enkele acts, en werden er witte lintjes uitgedeeld aan mannen en fluitjes aan vrouwen. De door fakkels en lampionnen, trommels en fluiten vergezelde onaangevraagde optocht door het centrum van Gent verliep luid maar vreedzaam, en eindigde aan het Veerleplein, waar er intussen beelden van geweld op vrouwen werden geprojecteerd. Daar werden enkele muziekacts gedaan, en het geheel werd afgerond door een "rituele verbranding van het patriarchaat", voorgesteld door een aantal lappenpoppen in de vorm van een regeringsleider, een kapitalist, een religieuze leider, en een priesterpop.

Ook de sympathisanten kregen de kans om iets met de rituele verbranding te doen: hen werd gevraagd om op een strookje papier zelf een seksistische ervaring neer te schrijven, en deze werden mee in het vuur gegooid. Het viel op dat er erg veel strookjes papier in het vuur terechtkwamen en dat bewijst misschien nog maar eens dat seksisme ook vandaag een reëel probleem is, dat niet zomaar weggelachen kan worden, en niet enkel in de verbeelding van een "kleine groep hysterische vrouwen" zit...

1 vrouw op 3 heeft te maken met
verkrachting, misbruik of geweld!!!!

Vecht mee tegen sexisme !!!
Vernietig het patriarchaat !!!

Geen opmerkingen: