maandag 13 oktober 2008

OPROEP TOT ACTIE TEGEN NSV DEBAT

A.K. Gent roept op om deel te nemen aan de vreedzame protestactie tegen de NSV (Nationalistische StudentenVereniging). De NSV is namelijk een extreem rechtse organisatie van het ergste soort. Zij schuwen geen geweld en propageren openlijk racistisch en homofoob gedachtengoed. We zullen dit in onze argumentatie bewijzen aan de hand van tal van recente voorbeelden.

We willen vooreerst benadrukken wat voor een vereniging de NSV is. Ten eerste maken zij deel uit van de fascistische traditie in de extreme rechterzijde. Toen de NSV werd opgericht noemden ze hun tijdschrift: “Signaal” … net zoals het nazi-propagandatijdschrift. In april dit jaar namen meerdere NSV leden deel aan de beruchte Eurorus meeting. Hier werd onder andere oud KKK-leider David Duke uitgenodigd. Frederik Ranson, voormalig NSV-Gent bestuurslid, was zelfs mede-organisator en spreker op deze meeting. Ten tweede gebruiken ze methoden om aan politiek te doen die hen onderscheiden van elke andere vereniging die actief is aan onze universiteit. Systematisch zoeken zij provocatie en geweld op. Enkele jaren geleden bezette de NSV een tijdlang studentenhuis De Brug. Ze joegen studenten en personeel naar buiten en vielen het lokaal van Verkeerd Geparkeerd binnen. Na enkele uren werden ze opgepakt. Ten derde propageren ze homofobe en racistische ideeën, die de universiteit zelf als onaanvaardbaar omschrijft in haar ethische code. Zo nodigde de NSV-Gent een aantal jaar geleden de veroordeelde racist Guillaume Faye uit als spreker. Faye werd eerder veroordeeld tot een zware boete wegens “het aanzetten tot racistisch geweld”. Aan het begin van het academiejaar 2006-2007 kwam Eddy Hermy spreken als “onafhankelijke” op het openingsdebat van de NSV. Hermy is een oud-VMO’er die het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) oprichtte. Hij is ook actief bij de Vlaamse Jongeren Westland (persspreker op de betoging in Brugge). Beiden organisaties zijn gekend als platweg fascistisch.

Tenslotte willen we er op wijzen dat dit een gevaarlijk precedent schept. Nooit eerder zouden zij toelating krijgen om een activiteit te organiseren in de UGent. Nu de NSV driegt met een rechtzaak besluit de rector een oogje dicht te knijpen. Reeds vaak in het verleden heeft de NSV onze universiteit zijn studenten geweld aangedaan. Zoiets kunnen we toch niet tolereren aan onze universiteit? Kom daarom op dinsdag 7 oktober om naar de vreedzame protestactie tegen de NSV. Het is aan ons studenten om te tonen dat wij dit niet moeten hebben. Afspraak om 18u in de inkomhal van de Blandijn. Tot dan!

Anarchistisch kollektief

Geen opmerkingen: